Centrumplan Gilze

De gemeente Gilze en Rijen spant zich de komende jaren in om Gilze een volwaardig centrum te geven. Met het Centrumplan Gilze hebben we een plan ontwikkeld dat past binnen het karakter van het dorp: met behoud van veel groen, kleinschalig van opzet en speels ingericht. Een nieuw te ontwikkelen plein vormt een centrale plek in het plangebied, hier komt ook voldoende ruimte voor commerciële voorzieningen. Alphons Coolen Bouw neemt de bouw en de verkoop van de woningen en appartementen in het centrumdeel op zich en geeft het de naam Heerehoeve.

Waar ligt het gebied?

Het gebied van circa acht hectare strekt zich uit van de entree (rotonde Tilburgsebaan, Burgemeester Krollaan, Lange Wagenstraat, Aalstraat) tot aan het centrumlint van de Nieuwstraat.

Waar komt de naam Heerehoeve vandaan?

De naam Heerehoeve is geïnspireerd op het domeinakkerdorp dat Gilze ooit was: een nederzetting die is ontstaan als een groep boerderijen om een centraal gelegen herenhoeve.

Welke woningen bouwt Alphons Coolen Bouw?

Het gaat om drie deelplannen. Carréhof waarin 30 royale koop- en huurappartementen komen met daaronder een supermarkt. Kroonhof waarin vier imposante penthouses komen met daaronder winkels. En Langehof dat bestaat uit zes eengezinswoningen. Meer informatie is te vinden op www.heerehoeve.nl.

Nieuwsbrief

Hier vindt u de laatste nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar secretariaatprojecten@abg.nl om u aan te melden.

Volg ons!

Volg ons ook op Facebook via www.facebook.com/gilzecentrumplan