Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Centrumplan Rijen Oost

De ontwikkeling van het Centrumplan Rijen ten oosten van het Wilhelminaplein moeten we nu verder afronden. Die is na eerdere planontwikkeling en overeenkomsten tussen gemeente en La Tannerie* nog niet van de grond gekomen. Inmiddels hebben we een nieuw bestemmingsplan in procedure gebracht en zijn we als gemeente en La Tannerie in gesprek over het vervolg.

Samen met ontwikkelaar La Tannerie hebben we diverse pogingen gedaan om tot een nieuw haalbaar plan te komen voor de afronding van het Centrum van Rijen. We hebben met de ontwikkelaar een communicatie- en participatietraject opgestart om maatschappelijk draagvlak voor het centrumplan te creƫren. Hieruit is een plan naar voren gekomen en dat is de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. We hebben met La Tannerie echter geen overeenstemming kunnen bereiken over de condities voor de realisatie van dit plan. Daarom zijn de betrokken partijen een nieuwe weg ingeslagen, om te bekijken hoe nu verder. Het doel blijft een nieuw plan voor het centrum, waar alle inwoners trots op kunnen zijn. Het moet een aantrekkelijk en krachtig centrum worden waar mensen graag verblijven.

* La Tannerie is een ontwikkelcombinatie van Van der Weegen Bouwontwikkeling en CRA Vastgoed

Aanmelden voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrieven zijn een algemeen informatief middel om te communiceren met mensen die belangstelling hebben voor de plannen of de ontwikkeling van die plannen. Mensen kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor deze nieuwsbrief.

De aanmelding kan binnenkomen via jobdijkstra@abg.nl.