Kunst in het gemeentehuis

Er wordt in onze gemeente veel mooie kunst gemaakt. Deze werken verdienen het om gezien te worden. Daarom biedt de gemeente lokale kunstenaars gratis expositieruimte aan in het gemeentehuis. Een kunstenaar bieden we steeds vier maanden de gelegenheid om te exposeren.

Wat heeft de gemeente u te bieden?

De gemeente biedt alle lokale kunstenaars de gelegenheid om zich aan te melden. Samen met de kunstenaar bereidt de gemeente de expositie voor. De kunstenaar bieden we daarbij de gelegenheid om een informatie samen te stellen over de kunstwerken en zijn of haar werk in het algemeen. De expositie is op afspraak te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. 

Wat is goed voor u om te weten?

De kunstenaar exposeert met werken in verschillende ruimtes in het gemeentehuis. Het gaat om werkkamers van burgemeester en wethouders en de raadzaal. Na de officiƫle opening van de tentoonstelling zijn de werken op afspraak te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De kunstenaar of de gemeente verzorgt dan een rondleiding.

Wie richt de tentoonstelling in?

De kunstenaar richt de tentoonstelling zelf in. Onze medewerkers begeleiden u daarbij waar nodig. De ruimtes in het gemeentehuis zijn vooral geschikt om werken op te hangen. Daarnaast is een vitrinekast aanwezig om werk in tentoon te stellen.

Gezamenlijke opening

Als de tentoonstelling is voorbereid, bieden we de kunstenaar een gezamenlijke opening aan. Zo vieren we gezamenlijk de officiƫle opening van de expositie.

Gratis aandacht voor uw kunstwerken

Via de gemeentelijke media informeren we inwoners over de tentoonstelling en de mogelijkheid om deze te bezoeken. De tentoonstelling kondigen we aan met een persbericht met een uitnodiging om bij de opening aanwezig te zijn.

Meer informatie

Hebt u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via 088-3821122 of bestuurssecretariaat@gilzerijen.nl.