Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Nieuwbouw openbare basisschool De Wildschut in Gilze

De gemeente heeft plannen om een nieuw schoolgebouw te bouwen voor openbare basisschool De Wildschut in Gilze. De voorbereidingen op de nieuwbouw zijn gestart. Het is de bedoeling dat de bouw van de nieuwe school in de zomer van 2017 start.

Waarom een nieuw schoolgebouw?

Het bestaande schoolgebouw is bijna 40 jaar uit. De gemeente stond voor de keuze; renovatie of nieuwbouw. Uiteindelijk blijkt nieuwbouw de beste oplossing. Dit biedt de mogelijkheid om een compacter, energie zuiniger gebouw neer te zetten dat past bij het huidige leerlingaantal en het aantal leerlingen zoals de prognoses aangeven voor de komende jaren. Bovendien zorgt nieuwbouw ook voor minder onderhoudskosten.

Wie zijn de deelnemers aan het project?

Partners in de nieuw te bouwen basisschool zijn Stichting Tangent (vertegenwoordigt OBS De Wildschut), De Wildschut zelf en de gemeente Gilze en Rijen. Het is de bedoeling om een gebouw neer te zetten met zoveel mogelijk multifunctionele ruimtes.

Nieuwsbrief

Regelmatig brengen we een nieuwsbrief uit over de nieuwbouw. Wilt u de nieuwbrief in uw mailbox ontvangen? Stuur dan een mail naar rolienekearts@abg.nl.