Aannemer rondt inhaalslag groenonderhoud voor het einde van dit jaar af

Helaas hebben we te maken met achterstand van het groenonderhoud. We ontvingen hierover in de afgelopen weken klachten en meldingen van inwoners. Onze groenaannemer spraken we hierop aan. Deze heeft toegezegd de achterstand voor het einde van dit jaar te hebben weggewerkt. Ze streven ernaar de grootste achterstand in september in te halen, zodat het groen er weer netjes bij ligt.

Wat gebeurt er vanaf september?

Onze groenaannemer zet extra mensen in om onkruid uit plantvakken, verharding en hondentoiletten te verwijderen. Gazons maaien ze extra . We vragen om geduld te hebben. De aannemer zet extra mensen in, maar kan niet alle plekken tegelijk aanpakken. Het kan dus even duren voordat het groen in uw straat weer op orde is.

Hoe blijft het groen daarna op orde en netjes?

Eerder hebben we afspraken gemaakt met onze groenaannemer  over wat er moet gebeuren om onze gemeente mooi groen en netjes te houden. Deze afspraken staan in de onderhoudskalender die midden september ook in te zien is op gilzerijen.nl

Hoe is de achterstand in het onderhoud ontstaan?

In 2022 eindigde eerder dan verwacht de samenwerking met de vorige groenaannemer. Hierdoor startte de nieuwe groenaannemer met een achterstand in het groenonderhoud. Opstartproblemen en het groeizame weer in 2023 zorgden daarbij voor extra uitdagingen. Met een extra inspanning ziet onze gemeente er voor het einde van dit jaar weer helemaal netjes uit. We zetten dan de volgende stap: we gaan in de komende jaren het groen in de openbare ruimte op verschillende plekken mooier maken.