Eerste steen appartementencomplex Looierskwartier gelegd: bouw centrumplan oost Rijen nu echt gestart

sfeerbeeld

Sinds de sloop van een voormalige looierij en reisbureau in 2004 wacht Rijen al heel wat jaren op de afronding van het centrumplan. Het wachten is voorbij: de bouw van het appartementencomplex is gestart.

Op dinsdag 18 april kwamen alle toekomstige bewoners en gebruikers met ontwikkelaar Durendael  samen om de start van de bouw in te luiden en daarna nader met elkaar kennis te maken.
Ook wethouder Corné Machielsen was van de partij. “De officiële start van de bouw is ook een mijlpaal voor Rijen. De ontwikkeling van het dorpshart met appartementen, winkels en parkeergelegenheid krijgt nu echt vorm. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die in de afgelopen jaren betrokken was bij de planontwikkeling. In het bijzonder feliciteer ik de mensen die gaan wonen in de nieuwe woningen. De medewerkers van Durendael wens ik een voorspoedige bouw toe.”

Aanvulling op woonprogramma

De bouw van de appartementen vormt een mooie aanvulling op het huidige woonprogramma in (het centrum van) Rijen. De supermarkt, dagwinkel en het horecapand zorgen straks voor extra leven aan het door de gemeente nieuw in te richten Wilhelminaplein. 

Centrumplan Rijen - Looierskwartier

In 2020 heeft Durendael met de gemeente Gilze en Rijen een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het centrumplan. Als onderdeel daarvan verplaatst Lidl haar supermarkt naar een nieuwe centrale plek. In het voorjaar van 2022 is daarvoor de overeenkomst tussen Durendael en Lidl ondertekend. Kijk voor volledige informatie over het plan op www.nieuwbouw-looierskwartier.nl