Gemeente Gilze en Rijen heeft nieuwe jeugdgemeenteraad

De gemeente Gilze en Rijen heeft een nieuwe jeugdgemeenteraad. Leerlingen van alle basisscholen kozen de leden. Wethouder Marielle Doremalen installeerde woensdag 18 januari de nieuwe jeugdgemeenteraadsleden. De jeugdgemeenteraad telt dertien leden. Alle leden van de raad zitten in groep zeven en acht.

Nieuwe jeugdburgemeester

De eerste taak van de jeugdgemeenteraad bestond uit het kiezen van de jeugdburgemeester. Maar liefst drie kandidaten presenteerden zich. Zij hielden een mooie speech. De jeugdgemeenteraad koos voor Jelle Jansen als jeugdburgemeester.

Samenwerking met college

Het college van burgemeester en wethouders gaat de jeugdgemeenteraad meer betrekken bij onderwerpen. Collegeleden sluiten aan bij vergaderingen van de jeugdgemeenteraad als een thema uit hun portefeuille wordt behandeld. Doel van de jeugdgemeenteraad is om kinderen meer te leren over de gemeente en het bestuur van de gemeente. De jonge leden van de jeugdgemeenteraad weten wat er speelt in hun omgeving en delen dit met elkaar, het college en de gemeenteraad. Op deze manier speelt de jeugdgemeenteraad een belangrijke rol bij besluiten die de gemeenteraad neemt.

Thema’s voor komend jaar

Komend jaar houdt de jeugdgemeenteraad zich onder meer bezig met milieu, eenzaamheid, armoede, veiligheid, gezondheid en veiligheid.