Kunstwerk Transmission wint verkiezing Kunst in de Gemeente 2023

 

De verkiezing ‘Kunst in de Gemeente 2023’ voor een nieuw kunstwerk op de wisselsokkel in ’t Mollebos in Gilze is afgelopen. De inwoners van de gemeente Gilze en Rijen konden uit drie kunstwerken kiezen. Na een spannende verkiezing waarbij het publiek 917 stemmen uitbracht en de vakjury eenzelfde aantal stemmen mocht verdelen is het kunstwerk ‘Transmission’ van Rob Zweerman als winnaar gekozen. 
Daarmee krijgt Gilze en Rijen dit voorjaar weer een verrassend en nieuw kunstwerk van een regionale kunstenaar. De officiële onthulling vindt in september plaats.

Transmission

Rob Zweerman reageert erg enthousiast op het goede nieuws: ‘Geweldig nieuws! Ik ben erg enthousiast. Het initiatief ‘kunst in de gemeente’ was nieuw voor mij, ik vond het al heel leuk om de uitnodiging te ontvangen en om mee te doen maar natuurlijk helemaal leuk om het dan ook nog te winnen, ik ben vereerd!

‘Ik denk dat het beeld een mooie plek krijgt en ik hoop dat de passanten het werk kunnen waarderen. Misschien dat ze een stukje verwondering over de relatie tussen materiaal en vorm kunnen ervaren.’

Verbindende kunst

Kunst in de Gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. De stichting wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden. Elk jaar krijgt een nieuwe kunstenaar de kans om een beeldhouwwerk te exposeren op een prominente plek in de gemeente. Bewoners kunnen via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt. Dit is inmiddels de vijfde editie van Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen. Een inspirerend en verbindend initiatief.