Organiseert u een evenement? Vraag op tijd de vergunning aan!

Het jaar is net begonnen. Een nieuw jaar waarin er weer heel veel leuke evenementen worden georganiseerd. Elke dag krijgen we een paar meldingen en aanvragen voor vergunningen. Daar zijn wij als gemeente uiteraard ontzettend blij mee!

Op tijd aanvragen

Als u een evenementenvergunning heeft aangevraagd, gaan we aan de slag. We kijken of de aanvraag compleet is. We vragen ook aan verschillende organisaties advies zoals de politie, brandweer en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). Het gaat om zaken zoals:

  • Is het evenement brandveilig?
  • Is er een aanrijdroute voor een ziekenwagen?
  • Is er een wegafsluiting nodig?
  • Is er genoeg personeel?

Dat kost tijd. Daarom moet u de vergunning op tijd aanvragen. Vanaf 1 januari 2023 ‘moeten’ we ons precies aan de periodes en tijden houden. Vraagt u de vergunning te laat aan? Dit kan betekenen dat uw evenement niet door kan gaan.

Wanneer moet een evenementenvergunning binnen zijn?

Een aanvraag voor een evenementenvergunning moet minimaal 12 weken vóór datum van het evenement bij ons zijn. Ook als u al ons hebt laten weten dat u een evenement gaat organiseren (vooraankondiging). Een melding maken voor een vergunningsvrij evenement moet u minimaal 14 dagen vóór de datum van het evenement doen.

Hoe vraag ik een evenementenvergunning aan?

U kunt een aanvraag voor een evenement online regelen via onze site. U heeft daarvoor uw DigiD nodig of eHerkenning. Wilt u uw aanvraag liever via e-mail of op papier indienen? Dat kan ook. Wij sturen u op uw verzoek graag de formulieren die u nodig hebt toe. Meer informatie over het aanvragen vindt u op www.gilzerijen.nl/evenementenvergunning.

Vragen?

De collega’s van de afdeling Algemene Plaatselijke Verordening helpen u graag. U kunt hen bereiken via mail apv@abg.nl of telefonisch via ons Klantcontactcentrum op 14 0161.