Start herinrichting Burgemeester van Poppelstraat

sfeerbeeld

Vanaf maandag 20 november starten we met de werkzaamheden om de Burgemeester van Poppelstraat en een deel van de Warande in Gilze opnieuw in te richten. De eerste fase begint aan de Warande. Daarna werken we in 11 fases richting het Steenakkerplein. We verwachten dat de werkzaamheden aan de straat klaar zijn voor de zomer van 2024. In het najaar van 2024 planten we nieuwe bomen en struiken.

Nieuwe riolering en een groenere straat

De Burgemeester van Poppelstraat wordt opnieuw ingericht omdat de rioolbuizen vervangen moeten worden. Ook willen we de kwaliteit van het groen verbeteren. De gemeente heeft samen met bewoners gekeken naar wat er beter kan in de straat, zoals de indeling van parkeerplekken. De aanpassingen maken de straat beter bestand tegen extreme droogte en hevige regenbuien. Er komt een apart riool voor regenwater. Dit maakt de kans op wateroverlast in de straat kleiner.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Op de plek waar we in de straat werken, kunt u  niet met de fiets of de auto komen. Wel zorgen we ervoor dat u te voet of met de fiets aan de hand uw woning kunt bereiken. We leiden het verkeer om.

Meer informatie

U kunt het laatste nieuws over de werkzaamheden volgen via de BouwApp op uw smartphone. Bewoners krijgen ook een brief van de aannemer over de werkzaamheden. Meer informatie vindt u hier.