Theek 5 en gemeente zetten in op meer leesplezier en nieuw Informatiepunt Digitale Overheid

Afbeelding met persoon, overdekt, vloer, plafond

Theek 5 gaat nog meer doen in de gemeente Gilze en Rijen. Zo krijgt de gemeente in Gilze een tweede informatiepunt digitale overheid. Ook gaat Theek 5 meer samenwerken met basisscholen en kinderdagverblijven. De gemeente stelt geld beschikbaar, zodat de bibliotheek deze werkzaamheden kan uitvoeren.

Kansen bieden

Paul Adels, directeur bestuurder van Theek 5: “Hiermee kunnen we ons onverminderd blijven inzetten voor de inwoners van Gilze en Rijen. Dat doen we vanuit vestigingen in Rijen en in Gilze en steeds meer op andere locaties in de gemeente.” Wethouder Merijn Scheifes. “Met Theek 5 en een bibliotheek in Rijen en één in Gilze heeft onze gemeente een prima bibliotheekvoorziening, die al onze inwoners ook kansen biedt. Dankzij de nieuwe afspraken bieden we inwoners in de komende jaren nog meer kansen om te lezen en zich te ontwikkelen.”

Plezier in lezen

Een kwart van de leerlingen van groep 8 verlaat de basisschool met een in taal. Plezier in lezen doet lezen en draagt bij aan beter leren lezen. Daarom investeert Theek 5 de komende jaren in activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. “Dankzij een goede samenwerking met bijvoorbeeld de basisscholen en kinderdagverblijven is de bibliotheek ook een echte basisvoorziening. Goed leren lezen biedt kinderen na de basisschool meer kansen om zich te ontwikkelen. Daar hebben ze hun hele leven profijt van”, vertelt de wethouder. Op de agenda staan onder andere een BoekStartkoffertje, BoekStart in de kinderopvang, De Bibliotheek op school, voorleesactiviteiten en workshops in de bibliotheek.