Waterschap en gemeente spraken over waterbeheer en de klimaatverandering

De gemeente en het waterschap houden zich dagelijks bezig met onze directe omgeving. Beiden dragen zorg voor veilig wonen, werken en genieten. De gemeente doet dat in algemene zin, het waterschap kijkt daarbij vooral naar onze wateren. De gemeente en het waterschap trekken samen op in de uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt. Het college van Gilze en Rijen en het dagelijks bestuur van het waterschap spraken dinsdag met elkaar over de samenwerking, de problemen en oplossingen in het beheer van de wateren in Gilze en Rijen.

Omgaan met klimaatverandering in de wijken

Tijdens het werkbezoek bezochten beide dagelijkse besturen het Bisschop de Vetplein in Gilze en Rijen Noord-Oost. De gemeente Gilze en Rijen maakte van het Bisschop de Vetplein in Gilze een groen en duurzaam plein. De bestuurders bekeken wat meer bomen, meer groen en een nieuw riool met opvang van regenwater betekenen voor Gilze. De gemeente en het waterschap bespraken in Rijen Noord Oost hoe de wijk geschikter kan worden gemaakt om de gevolgen van klimaatverandering aan te kunnen.

Kwaliteit water verbeteren

Het dagelijks bestuur van het waterschap lichtte ook toe wat het doet om nu en in de toekomst de kwaliteit van het water in onder meer rivieren, sloten en meren te verbeteren en te bewaken. Ook vertelde het bestuur hoe het waterschap de hoogte van het water regelt zodat het niet te nat of te droog is.

Elk waterschap heeft een gekozen algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. Op 15 maart vinden de verkiezingen voor het waterschap plaats