Wilt u weer lekker in uw vel zitten en werken aan een gezondere leefstijl? Meld u nu aan voor CooL+ in Rijen!

In april starten leefstijlcoaches in samenwerking met de gemeente nieuwe CooL+ groepen. Dit is een unieke kans om uw leefstijl te verbeteren. Grijpt u deze kans?

Wat is CooL?

CooL betekent Coaching op Leefstijl. Het is één van de bewezen methoden om uw leefstijl te veranderen. In CooL komen alle onderdelen van leefstijl aan bod. U kunt hierbij denken aan thema’s als voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning, energie, plannen en gedragsverandering.

Het CooL programma duurt in totaal twee jaar en bestaat uit acht individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten, onder leiding van een gediplomeerde leefstijlcoach.

De + in CooL+ staat voor een sport- en beweegprogramma. De gemeente organiseert deze aanvulling op het reguliere CooL programma. Sportcoaches van de gemeente geven 10 weken lang, twee keer per week, een speciaal sportprogramma in uw eigen dorp. In deze groepslessen wordt rekening gehouden met individuele beperkingen. Plezier hebben in het sporten staat centraal. Na deze 10 weken kunt u het sporten op eenzelfde manier voorzetten. Hiervoor werkt de gemeente samen met lokale sportverenigingen.

Voor wie?

Deelname aan CooL+ is mogelijk voor volwassenen die aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

  • een BMI (Body Mass Index) hebben vanaf 25 én een verhoogd risico op hart – en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes type 2
  • een BMI hebben vanaf 30 zonder verhoogd risico

Wat kost deelname?

Uw zorgverzekeraar vergoedt uw deelname aan het CooL programma vanuit het basispakket, wanneer u voldoet aan de bovenstaande voorwaarden. Onder de vergoeding vallen de individuele gesprekken en de themabijeenkomsten. Voor het sportgedeelte betaalt u een eigen bijdrage van 60 euro voor 20 sportlessen.

Wanneer kan ik starten?

In april start een nieuwe groep in Rijen.

Hoe kan ik me aanmelden?

U kunt u rechtstreeks aanmelden voor CooL+ in Rijen via de website van ZoHealthy: www.zohealthylife.nl/aanmeldformulier-begeleiding/

Wilt u meer informatie over CooL+ in Rijen? Dan kunt u contact opnemen met leefstijlcoach Abigail François, telefoon: 06-23358251, e-mail: info@leefstijlineigenhand.nl, website: https://blcn.nl/leefstijlcoach/leefstijl-in-eigen-hand/

Dit is uw moment om stappen te zetten richting een gezondere leefstijl. Meld u nu aan!