Elf inwoners van onze gemeente Koninklijk onderscheiden

Na de lintjesregen van vanochtend (vrijdag 24 april) is de gemeente elf Koninklijk gedecoreerden rijker. Vanwege alle maatregelen rondom de coronacrisis was de lintjesregen anders dan anders. Burgemeester Derk Alssema reikte de onderscheiding niet persoonlijk uit. Hij belde de gedecoreerden vanochtend op (beeldbellen) om ze in kennis te stellen van de toekenning van de onderscheiding. Hij liet een bos bloemen bezorgen met daarbij een persoonlijke felicitatie. Op een later moment komt er een landelijke datum waarop de burgemeester de versierselen alsnog op kan spelden bij de gedecoreerden.

Tien decorandi zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een decorandus is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Vijf van hen wonen in Gilze, twee in Molenschot en vier in Rijen.
Het gaat om zeven mannen en vier vrouwen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

  • uit Gilze:

Mevrouw A.M.T. (Maaike) Riemslag, mevrouw C.E.T.M. (RIeneke) Jacobs-Jansen, de heer P.J.M. (Peter) Wientjes, de heer W. (Wim) Ligtenberg en de heer J.W.M.   (Jan) Michielsen

  • uit Molenschot:

Mevrouw P.J.M.A. (Els) Boemaars-Bogmans en de heer G.C.J. (Joppe) Leenaars

  • uit Rijen:

De heer H. (Henk) Demoet, de heer H.A.C. (Harry) van Dongen en mevrouw A.C.M. (Anny) Louws-Wouters

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

  • uit Rijen:  de heer H.J.H. (Berry) van Nistelrooij. 

Wat hebben deze mensen gedaan om zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau  te mogen noemen? Hier (PDF, 238 kb)  vindt u de nieuw-gedecoreerden en hun verdiensten.