Innoveren voor en mét de jeugd, juist tijdens de coronacrisis

Op dit moment zien we dat er veel aandacht en hulp is voor kwetsbare groepen, zoals ouderen. De verhalen van kinderen en jongeren blijven in de berichtgeving nog onderbelicht. Er zijn verontrustende berichten over de druk op risicogezinnen, mogelijke toename van kindermishandeling en ouders met een zorgenkind die het niet aan kunnen. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen. Er ontstaan vele hartverwarmende initiatieven en vernieuwende oplossingen. Waarbij soms al kleine zaadjes voor de toekomst worden geplant.

#jebentnietalleen #innovatienetwerkjeugd

Het Innovatienetwerk heeft hiervoor de actie #jebentnietalleen #innovatienetwerkjeugd opgezet. Komende weken halen zij verhalen op van kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers, jonge mantelzorgers en professionals. Over nieuwe ideeën en oplossingen die ontstaan, maar ook over situaties waar het mis dreigt te lopen! Iedereen met een mobiele telefoon kan meedoen!

De eerste #jebentnietalleen video van het Innovatienetwerk jeugd staat online.

Met de videoberichten die het Innovatienetwerk ophaalt willen zij vooral delen, verbinden en inspireren om de situatie voor de jeugd in de regio Hart van Brabant veiliger en beter te maken tijdens de coronacrisis. Bekijk de eerste video hier.

Een verhaal? Laat het weten!

Het Innovatienetwerk is nog steeds op zoek naar nieuwe verhalen van kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers, jonge mantelzorgers en professionals. Over nieuwe ideeën en oplossingen die ontstaan, maar ook over situaties waar het even niet zo lekker loopt! Hier leest u hoe dit werkt.