Inwoners bedankt! Inzamelingsactie speelgoed voor AZC groot succes!

Afgelopen week hebben we samen met stichting VIPvoorelkaar een inzamelingsactie gehouden voor de kinderen van het asielzoekerscentrum (AZC) in Gilze. We vroegen puzzels, knutselspullen en spelletjes en die hebben we volop gekregen! Van bordspelletjes tot knutselpakketten met kurken. Iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen en daar zijn we u heel dankbaar voor! Op deze manier kunnen de kinderen in hun eigen omgeving spelen en op een leuke manier bezig blijven.

Wethouder Aletta van der Veen biedt al het ingezamelde speelgoed aan aan Harald Philipsen, locatiemanager van het AZC. Koerier Jan van de Velde heeft ervoor gezorgd dat al het speelgoed van het gemeentehuis naar het AZC is vervoerd; vrijwillig en kosteloos.

School AZC gesloten

De school op het AZC is, net als alle andere scholen, gesloten. Gezien de diversiteit in de klassen is onderwijs op afstand lastig. Toch weet de school veel kinderen te bereiken.

Noodopvang voor alle kinderen Prinsenbosschool

Om persoonlijk onderwijs te geven en kinderen in beeld te blijven houden start na de meivakantie de noodopvang voor alle kinderen van de Prinsenbosschool. Dit natuurlijk met inachtneming van alle RIVM-maatregelen.