Vier 75 jaar vrijheid thuis

Dit jaar vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid. In deze periode van binnen blijven, is het juist een mooi moment om bij onze vrijheid stil te staan. Hier dus dé tips om vanuit huis 75 jaar vrijheid te herdenken en te vieren! Lees bijvoorbeeld persoonlijke levensveranderende oorlogsverhalen, bekijk mini-documentaires van Omroep Brabant of neem een virtueel kijkje bij Brabantse locaties en ‘De kunst van vrijheid’-route. Voor een overzicht van alle thuisactiviteiten verwijzen we u naar de website van Brabant Remembers: www.brabantremembers.com/vier75jaarvrijheidthuis/.

Jaarfilm ‘Vrij in Gilze en Rijen – 75 jaar vrijheid’

Op onze website www.gilzerijen.nl ziet u onze jaarfilm ‘Vrij in Gilze en Rijen – 75 jaar vrijheid’. Het is een film van Wessel van Wanrooij (tweedejaars student aan de Nederlandse filmacademie). Hij maakte deze in opdracht van het college. 

Bevrijdingslint ’75 jaar bevrijding’ in gemeente Gilze en Rijen nog steeds te zien

Door heel de gemeente hangen bevrijdingslinten die te maken hebben met 75 jaar bevrijding. Op het bord onder het bevrijdingslint staat een afbeelding van een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog met een korte toelichting daarop. Op sommige borden staan ook uitspraken van basisschoolleerlingen over wat ‘vrijheid’ voor hen betekent. Bewonder ze allemaal!