Eerste geveltuintje aangelegd in Hoofdstraat en Dongenseweg in Rijen

Deze week verrezen de eerste geveltuintjes uit de trottoirs in de Hoofdstraat en Dongenseweg in Rijen. De eerste geveltuin werd aangelegd langs de gevel van Hoofdstraat 41. Deze geveltuin is ook meteen de langste, omdat een deel van de geveltuin doorloopt in de Mariastraat. Wethouder Aletta van der Veen ging langs om deze bewoner persoonlijk te bedanken voor haar deelname.

“Het is nu of nooit!”

Wethouder Aletta van der Veen is heel blij dat zo veel mensen meedoen met een geveltuin. Op Aletta’s vraag waarom ze meedoet antwoordt Renate Phaff: “Ik had er als eens vaker aan gedacht om een geveltuintje te maken. Dus toen de gemeente met dit initiatief kwam dacht ik: het is nu of nooit!” Haar vrijstaande karakteristieke woning staat op de hoek van de Hoofdstraat en Mariastraat, tegenover de kerk. Ze verwacht dat de straat er netter uit gaat zien als er straks overal bloeiende planten staan. Het haalt straks het huis mooi op! De wethouder heeft alvast een lavendelplant voor Renate meegenomen, die straks in het geveltuintje geplant kan worden.

Vergroenen met geveltuintjes

De bewoner van Hoofdstraat 41 is één van de 34 mensen die zich aanmeldde om een geveltuintje aan te laten leggen. De gemeente legt het aan en de bewoners onderhouden straks de tuintjes. Door gebrek aan ruimte proberen we op deze manier de Hoofdstraat en Dongenseweg toch te vergroenen.