Gemeente stimuleert energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren

Via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) ontving de gemeente subsidie om energiebesparing bij woningeigenaren te stimuleren. We hebben de woningeigenaren geïnformeerd over de acties die we in 2020 aanbieden. Het gaat dan om energiebesparende maatregelen die de woning comfortabeler maken en ervoor zorgen dat eigenaren meer geld overhouden. Hieronder leest u er meer over.

Isolatieactie

We willen energie besparen makkelijker maken voor woningeigenaren. Daarom organiseren we met het Regionaal Energieloket een actie voor spouwmuurisolatie en/of isolatie van uw kruipruimte. De voordelen:

  • Geen zorgen. Wij zorgen dat uw aankoop zonder zorgen loopt. U hoeft alleen thuis te blijven voor het vooronderzoek van uw spouw- of kruipruimte en bij het isoleren zelf. U meldt zich eenvoudig aan en krijgt alle informatie. Bij vragen kunt u rechtstreeks het Regionaal Energieloket van de gemeente bellen of mailen.
  • Kwaliteit. Technische specialisten hebben het aanbod in de regio bekeken en een keuze gemaakt voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en garanties.
  • Scherpe prijs. Via de actie isoleert het isolatiebedrijf veel woningen binnen een klein gebied. Daardoor kunnen ze hun werk slimmer plannen en uitvoeren. En krijgt u een scherpe prijs.
  • Maatwerk. Iedere woning is anders. Daarom krijgt u altijd een persoonlijke offerte. Deze is op maat gemaakt voor uw woning en uw wensen. 

We organiseren op 17 juni een online informatieavond over deze isolatieactie.

Bent u woningeigenaar? Dan kunt u zich van 27 mei tot en met 18 september 2020 als volgt aanmelden voor de isolatieactie en/of de bijbehorende online informatieavond:

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl
  2. Vul uw postcode in
  3. Klik op ‘Isolatieactie gemeente Gilze en Rijen´
  4. Vul uw gegevens in en maak een afspraak met de installateur
  5. Na de afspraak ontvangt u een persoonlijke offerte. Dit is gratis en u zit nergens aan vast. U beslist zelf of u gebruik wilt maken van het aanbod om uw woning te laten isoleren.

Komt u 17 juni ook naar online informatieavond over de isolatieactie? Klik dan op ‘Aanmelden online informatieavond’ en schrijf u in. Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over woningisolatie en kunt u vragen stellen.

Cadeaubon

We geven cadeaubonnen van € 35,- weg aan woningeigenaren om ze te helpen met energie besparen. Deze cadeaubon kunt u gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. Daar kunt u producten bestellen die uw woning direct energiezuiniger én comfortabeler maken. Zoals tochtstrippen, radiatorfolie of leidingisolatie. Voor de gemeenten Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau zijn in totaal 2000 cadeaubonnen beschikbaar. Het werkt als volgt: ga naar www.regionaalenergieloket.nl/gilze-en-rijen en klik op ‘Vraag hier uw cadeaubon aan’. 

Energieadvies aan huis

Bent u benieuwd naar het energieverbruik in uw woning? Wilt u graag advies op maat? En weten welke energie- en kostenbesparende maatregelen u kunt nemen? Maak dan via Energie Gilze Rijen voor € 25,- een afspraak met een energieadviseur. Hoe doet u dat? Maak € 25,- over op bankrekening NL67 RABO 0105320285 en stuur een mail naar besparen@energiegilzerijen.nl. Een adviseur van Energie Gilze Rijen komt dan langs. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus plannen we de gesprekken na de zomer.

De zonnepanelenactie

Nu zonnepanelen plaatsen is geld besparen! Energie Gilze Rijen organiseert een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Door mee te doen met gezamenlijke inkoop heeft u meer voordeel, financieel en door betere begeleiding. Lokaal staan wij sterk! Geïnteresseerden in Gilze en Rijen kunnen zich aanmelden via info@energiegilzerijen.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer. Als deelnemer wordt u benaderd voor een afspraak om uw situatie te bekijken. U krijgt een persoonlijk aanbod voor uw woning, alles natuurlijk geheel vrijblijvend en aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Meld u nu aan via info@energiegilzerijen.nl!

Geen eigenaar, maar huurder?

Huurt u een huis bij Leystromen en wilt u een gratis en vrijblijvende afspraak maken met een energiecoach in Gilze en Rijen? Stuur dan een mail naar besparen@energiegilzerijen.nl. Vermeld daarin uw naam, adres, telefoonnummer en dat u huurder bent van Leystromen. Meer informatie vindt u via regionaalenergieloket.nl.