Gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen ondertekenen nieuwe overeenkomst Meld Misdaad Anoniem

Op dinsdag 26 mei ondertekenden de burgemeesters Joerie Minses (Alphen-Chaam), Marjon de Hoon - Veelenturf (Baarle-Nassau) en Derk Alssema (Gilze en Rijen) de nieuwe overeenkomsten met Meld Misdaad Anoniem.

Wat is Meld Misdaad Anoniem?

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt geven over misdaad, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

Burgemeester Derk Alssema vertelt: “Meld Misdaad Anoniem is onmisbaar bij het opsporen van criminele activiteiten. Soms is het lastig om naar de politie te stappen omdat je bang bent voor wraakacties of misschien gaat het wel om jouw buurman. Meld Misdaad Anoniem is een vangnet. Dit is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. De organisatie zorgt ervoor dat de informatie bij de politie terecht komt en de melder buiten beeld blijft. Van onschatbare waarde voor onze gemeente.

In Gilze en Rijen komen er zo’n 20 meldingen per jaar binnen. Gisteren nog is na een recente melding over het dealen van harddrugs op een adres in Gilze een integrale controle uitgevoerd door gemeente en politie. Bij deze controle troffen we een handelshoeveelheid harddrugs aan, namelijk 102 xtc-pillen. Dit bewijst de meerwaarde van Meld Misdaad Anoniem.”

Hoe werkt het?

Mevrouw Krijnen van Meld Misdaad Anoniem legt uit: “In een vertrouwelijk gesprek met de melder nemen onze medewerkers de details van de melding door. Alle informatie die herleidbaar is naar de melder laten we uit de uiteindelijke melding die we naar de politie sturen. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd is, gaat de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.”

Hoe kunt u Meld Misdaad Anoniem bereiken?

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000; Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u altijd een melding doen via meldmisdaadanoniem.nl/melden