Gilze en Rijen ondersteunt campagne ‘Koop lokaal, steun onze ondernemers’

Veel lokale winkeliers en horecagelegenheden hebben het op dit moment moeilijk vanwege de coronacrisis. Winkeliersvereniging Rijen, Gilze Onderneemt, Hallo Gilze en Rijen en Drukkerij E.M De Jong (uitgever Weekblad Gilze en Rijen) hebben gezamenlijk met lokale supermarktondernemers een campagne Koop Lokaal ontwikkeld. Koop Lokaal roept iedereen op om zo veel mogelijk bij de winkels in het eigen dorp inkopen te doen. De gemeente Gilze en Rijen steunt deze campagne van harte en draagt daarom vanuit het Ondernemersfonds bij aan de campagne.

Het Ondernemersfonds is er om gezamenlijke activiteiten van ondernemers te stimuleren en te bevorderen. Vanuit het fonds draagt de gemeente 6.250 euro bij aan de campagne Koop Lokaal. “We zijn trots zijn op het lokale winkel- en horeca-aanbod in onze gemeente. We gaan naar onze lokale ondernemers voor onze dagelijkse boodschappen, een drankje op het terras en dat stukje extra goede service. Ondernemers zorgen daarmee voor levendigheid in onze vier dorpen en veel sportclubs steunen op lokale ondernemers voor sponsoring. Dat mag zeker nu niet verloren gaan. Door lokaal inkopen te doen zorgen we er voor dat onze winkels en onze horeca de crisis zo goed mogelijk doorkomen, dat onze dorpen aantrekkelijk blijven en werknemers hun baan behouden”, vertelt wethouder David Vermorken (Economische Zaken).

De campagne duurt acht weken en de activiteiten richten zich op alle inwoners en ondernemers in Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen. Gilze Onderneemt vertegenwoordigt in de organisatie de winkeliers en horeca in Gilze. Winkeliersvereniging Rijen vertegenwoordigt de ondernemers in Rijen, Molenschot en Hulten. Weekblad Gilze en Rijen en Hallo Gilze Rijen zijn de lokale media die meewerken aan deze campagne. “Het is hartverwarmend om te zien hoe alle partijen samenwerken. Samen met hen roepen we onze inwoners op: heb je iets nodig? Haal het om de hoek, haal het af of laat het bezorgen. Maar koop lokaal!”, aldus de wethouder.