Inwoners en gemeente vergroenen de Hoofdstraat en Dongenseweg in Rijen

Voor de Hoofdstraat en Dongenseweg in Rijen hebben we plannen gemaakt voor meer en beter groen. De afgelopen weken heeft een aannemer in de Hoofdstraat en Dongenseweg plantvakken gemaakt en nieuwe bomen geplant. Ondanks de beperkte ruimte voor groen, is het toch gelukt om de straten groener te maken. Maar we zijn nog niet klaar. Samen met inwoners leggen we in de komende weken ook tientallen geveltuintjes aan.

Meer ruimte voor bomen onder de grond

Een aantal bomen in de Hoofdstraat en Dongenseweg groeide slecht. Bomen die slecht groeien hebben onder de grond niet genoeg ruimte voor hun wortels. Daarom hebben we een aantal bomen vervangen en onder de grond grotere groeiplaatsen gemaakt. In de nieuwe situatie kunnen de bomen meer voedsel en vocht opnemen met hun wortels, waardoor ze beter groeien.

Kleurrijke plaatsen met vaste planten

In de Hoofdstraat liggen enkele plaatsen waar we elk jaar eenjarige planten zetten, zoals viooltjes. In plaats hiervan zetten we hier vaste planten. Deze werkzaamheden voert de aannemer binnenkort uit.

Geveltuintjes

Met geveltuintjes worden zelfs de smalste straten fleurig. De bloemen zorgen voor voedsel voor insecten. De Hoofdstraat en Dongenseweg zijn op veel plaatsen erg smal. Dan is er weinig plaats voor groen, zoals hagen of struiken. Daarom willen we hier geveltuintjes aanleggen. We hebben de plaatsen waar ruimte is voor een geveltuintje geïnventariseerd. Eigenaren van gebouwen waar dit past, hebben we uitgenodigd om een geveltuintje aan te leggen. We hebben veel enthousiaste reacties gehad. Vanaf 6 mei legt de aannemer de eerste geveltuintjes aan. De bewoners onderhouden de geveltuintjes zelf.