Werkzaamheden aan monumentaal station Gilze-Rijen van start

De komende maanden staat het stationsgebouw van Gilze-Rijen in de steigers voor groot onderhoud. Het gemeentelijke monument staat al sinds 1916 langs het spoor in Rijen en is toe aan een renovatie. Onlangs werd de binnenzijde van het gebouw aangepakt; er is asbest verwijderd, de plafonds zijn teruggebracht in de oude staat en er is geschilderd. Nu is de buitenzijde aan de beurt.

Groot onderhoud

Op 25 mei begint aannemer Oome met de werkzaamheden, die naar verwachting tot half oktober duren. De schoorsteen zal worden teruggebracht in de originele staat en het dak, de dakgoten, kozijnen en dakkapellen worden opgeknapt.

Wat betekent dit voor reizigers?

Tijdens de werkzaamheden is het stationsgebouw met hekken afgesloten en is de wachtruimte dus tijdelijk niet te gebruiken. NS plaatst een tijdelijk unit waar vrijwilligers die zich op dit station inzetten als gastheer en gastvrouw hun werk kunnen voortzetten. De looproute van en naar het perron verandert voor reizigers niet.

Stationsmanager Armando Marquard: “Reizigers zullen de komende tijd wel wat merken van de werkzaamheden, maar we doen er samen met de aannemer en de vrijwilligers alles aan de overlast zoveel mogelijk te beperken. De afgelopen maanden is de binnenzijde van het station aangepakt en heeft het station een watertappunt gekregen. Met het opknappen van de buitenkant van het station dragen we zorg voor een bijzonder monument en wordt het station nog mooier.”