Werkzaamheden Raadhuisplein op schema

Eind maart is aannemer Schapers begonnen om de kruispunten op het Raadhuisplein aan te passen. Ook de nutsbedrijven (gas, water, elektra) zijn hier aan het werk. Het werk ligt op schema.

Kruispunt Mariastraat gedeeltelijk klaar

Het kruispunt met de Mariastraat is voor een gedeelte klaar. Er ligt nieuw asfalt en het kruispunt is nu gedeeltelijk weer open. Fietsers moeten hier nu voorrang geven op autoverkeer. Het kruispunt met de Regentenstraat is helemaal dicht. Het kruispunt met de Nassaulaan gaat dicht op 2 juni. Nu zijn hier de nutsbedrijven in het fietspad bezig om kabels en leidingen te verleggen. Fietsers moeten hier afstappen. Als het kruispunt met de Nassaulaan dicht gaat, zijn de andere twee kruispunten weer open.

De werkzaamheden verlopen goed en we liggen op schema. De werkzaamheden zijn klaar op 19 juni 2020. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. In de nieuwe situatie krijgen de fietsers geen voorrang meer op gemotoriseerd verkeer.

Bereikbaarheid Raadhuisplein

Tijdens de werkzaamheden leiden we het verkeer om. De omleidingsroute verandert tijdens de werkzaamheden, omdat de aannemer telkens met een ander kruispunt bezig is. De omleidingsroute geven we aan met gele borden. Winkels, woningen en gemeentehuis blijven tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk bereikbaar. Ook het parkeerterrein op het Raadhuisplein blijft bereikbaar.

Bushaltes buiten gebruik

Tijdens de werkzaamheden op het Raadhuisplein zijn de twee bushaltes tijdelijk buiten gebruik. Er komt dan er geen tijdelijke bushalte. Reizigers kunnen dan op de bus stappen bij het NS-station.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u door op deze link te klikken.