Gemeente Gilze en Rijen verhoogt starterslening

De gemeente Gilze en Rijen helpt starters op de woningmarkt om een woning te kopen met de starterslening. Om daarvoor in aanmerking te komen mocht de gekochte woning tot nu toe maximaal €200.000,- kosten. Vanwege de stijgende woningprijzen verhoogt de gemeente dit bedrag nu naar €230.000,-.

Duwtje in de rug voor starters

Wethouder Diepstraten: ¨De starterslening geeft starters een duwtje in de rug bij het kopen van een eerste huis. Sinds 2008 hebben ruim 100 starters in onze gemeente gebruikt gemaakt van de starterslening. Maar de laatste jaren liep het aantal aanvragen terug. Dat komt onder andere door de stijgende woningprijzen: er waren weinig starterswoningen te koop onder de €200.000,-. Daarom verhogen we de maximale koopsom nu naar €230.000,-. Zodat starters die hun eerste woning willen kopen in onze gemeente meer mogelijkheden hebben om van de starterslening gebruik te maken.¨

Hoe werkt het?

De starterslening biedt starters de mogelijkheid om toch een huis te kopen als ze dat niet volledig door de bank gefinancierd krijgen. Zij kunnen nu een woning kopen tot €230.000,- (inclusief kosten koper en eventuele verbouwingskosten) en van dat bedrag maximaal €30.000,- financieren via de startersregeling. Voor die €30.000,- hoeven ze pas na drie jaar rente en aflossing te betalen.  
De starterslening wordt onder de Nationale Hypotheekgarantie verstrekt.
Meer weten over de starterslening?
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden van de starterslening Gilze Rijen op www.gilzerijen.nl/starterslening.