Hulp bij geldzaken en financiële problemen

Door de coronacrisis hebben veel mensen zorgen over geld. Dit is heel begrijpelijk! Wist u dat de gemeente verschillende mogelijkheden heeft om u te helpen met uw geldzaken en financiële problemen? Aarzel niet en vraag om hulp!

Vragen over geld → Het Budgetcafé

Bij het Budgetcafé kunt u vragen stellen op het gebied van financiën. U krijgt tips en adviezen waarmee u zelf aan de slag kunt. Meer hulp nodig? De medewerkers van het Budgetcafé zorgen dat u bij de juiste hulpverlener terecht komt. Het Budgetcafé is bereikbaar via telefoonnummer: 06-57601816. Op www.gilzerijen.nl/budgetcafe vindt u de openingstijden.

Het Dorpsteam is er voor u!

Voor alle vragen op het gebied van wonen, financiën, gezondheid, daginvulling en opvoeding en opgroeien kunt u contact opnemen met het Dorpsteam. Het Dorpsteam is van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 13.00 uur telefonisch te bereiken via 088 - 6050605.

Langdurige hulp bij geldzaken → Een financieel maatje via VIPvoorelkaar en Instituut voor Maatschappelijk Werk

Als u langdurige financiële problemen hebt of juist financiële problemen wilt voorkomen, kan een ‘financieel maatje’ u helpen. Een financieel maatje is een vrijwilliger die u heel praktisch helpt om uw geldzaken en administratie onder controle te krijgen en te houden. Wilt u ondersteuning van een financieel maatje? Meld u dan aan bij Maud Bakx van VIPvoorelkaar. Maud is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 573 451 82 of via maud@vipvoorelkaar.nl.

Financiële problemen → PLANgroep

Als u betalingsproblemen of schulden heeft kan PLANgroep u helpen. Dit geeft vaak veel rust. U kunt PLANgroep bereiken via telefoonnummer 06-13461160 en via GR@PLANgroep.nl.