Woning aan de Eikhof in Gilze gesloten na vondst vijftien hennepbomen

Een woning gelegen aan de Eikhof in Gilze is voor de duur van twee maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Derk Alssema besloten.

Burgemeester Derk Alssema was zelf bij de sluiting aanwezig.

De burgemeester vertelt:  “Donderdag 28 mei was ik op pad met de politie en onze eigen mensen van de afdeling veiligheid en handhaving en was ik getuige van een inval in een drugspand. We troffen in de slaapkamer vijftien hennepbomen aan. Hennepbomen geven meer opbrengst dan de ‘normale’ hennepplanten. Hiertegen optreden blijft helaas ook in de gemeente Gilze en Rijen nodig en noodzakelijk.

In het belang van onze inwoners treed ik bestuurlijk op tegen de huurders of gebruikers van dit pand en de eigenaar. Ik heb het pand met ingang van vandaag dan ook voor twee maanden gesloten. Zo maken we een eind aan de drugsoverlast en aanloop naar deze locatie. Dat doe ik omdat drugs gepaard gaan met overlast, bedreigingen, geweld, criminaliteit en brandgevaar, zonder dat de omgeving dat in de gaten heeft. Denk hierbij ook aan ripdeals en vuurwapens.”

Oproep: melden helpt!

“Op deze manier gaan we dit gezamenlijk zoveel mogelijk tegen.”, vervolgt de burgmeester. “De hulp van inwoners helpt daarbij. Ik roep daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren of signalen hebben dat er drugs worden geproduceerd of verhandeld.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000 of digitaal via www.meldmisdaadanoniem.nl). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.”