Gezamenlijke aanpak zwerfafval bosgebied aan de Sportparkweg in Rijen

Verschillende partijen trekken samen op tegen zwerfafval in het bosgebied aan de Sportparkweg in Rijen. Deze samenwerking is vandaag, vrijdag 3 juli, bekrachtigd.

We hebben samen met Defensie drie afvalbakken geplaatst aan een veel gebruikte wandelroute. Mevrouw Smans, exploitant van La Cigogne heeft aangeboden om deze afvalbakken met haar clientèle regelmatig te legen en te onderhouden.

Wethouder Ariane Zwarts is erg blij met deze samenwerking: ‘regelmatig kwamen er meldingen binnen van overlast door zwerfafval op deze wandelroute. Onze overlastregisseur heeft contact gezocht met de politie, defensie en mevrouw Smans om tot een oplossing te komen. Door de handen ineen te slaan en met de medewerking van mevrouw Smans hopen we dat vanaf nu het afval in de bakken verdwijnt en niet meer op de grond. Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfval.’

Meerdere gebruikers

Het bosperceel aan de Sportparkweg is eigendom van Defensie en zij gebruiken het regelmatig voor oefeningen. Maar het gebied kent meerdere gebruikers. Hondeneigenaren laten hier hun hond uit, de scouting gebruikt het bos bij activiteiten, omwonenden wandelen door het gebied en ook sporters weten het bos te vinden. Bij lekker weer wordt er ook gepicknickt. We hopen dat het gebied vanaf nu verschoond blijft van zwerfafval en dat al deze gebruikers van dit mooie stukje bos kunnen blijven genieten.

Uitvoeringsagenda zwerfval

Deze actie is opgenomen in de uitvoeringsagenda zwerfafval 2020.

Foto: Cor de Kok