Alphenseweg in Gilze tot eind 2020 afgesloten wegens werkzaamheden

In de komende maanden richten we de Alphenseweg tussen de Hengelstraat en de Lochtstraat opnieuw in. We beginnen op maandag 24 augustus. We breken de oude straat op en leggen een infiltratieriool aan. Er komen nieuwe klinkers en tegels in de rijbanen en voetpaden. Daarvoor is dit deel van de Alphenseweg tot eind 2020 afgesloten. Er is een omleidingsroute.

Tijdens alle werkzaamheden houdt de aannemer er zoveel mogelijk rekening mee dat woningen in de straat bereikbaar blijven. Brandweer, politie en ambulance zijn op de hoogte van de afsluiting en de bereikbaarheid van de Alphenseweg en aangrenzende wegen.

De hele Alphenseweg pakken we in drie delen aan. Het eerste deel dat buiten de bebouwde kom ligt, is in 2018 afgerond. Nu is het tweede deel aan de beurt. Dit ligt tussen de Hengelstraat en de Lochtstraat. Het derde deel van de Lochtstraat tot De Heuvel volgt nadat de bouw van basisschool De Wildschut en de nieuwbouwwoningen klaar zijn.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met projectleider Gerben Gerrits.

Zijn telefoonnummer is 06-20496398.

Meer groen

De Alphenseweg is al een groene straat met grote eikenbomen. We maken de straat in de komende periode nog groener en kleurrijker. Er komen kleine bloeiende bomen bij en we zetten veel vaste planten. Hiermee fleuren we de hele straat op. Ook komt er een insectenhotel op het grasveld bij de Hengelstraat.