Wij zijn trots op Gilze en Rijen Helpt

Wat een hartverwarmend mooi bericht ontvingen we over Gilze en Rijen Helpt. Door de Coronacrisis dit voorjaar werden oudere en kwetsbare bewoners van onze gemeente extra hard getroffen. Ook mensen die werken in de zorg, logistiek of bij de hulpdiensten moesten alle zeilen bijzetten. Om een helpende hand te bieden, besloten negen vrijwilligersorganisaties in onze gemeente een telefoonnummer beschikbaar te stellen voor hulpvragen; Gilze en Rijen Helpt. Dankzij dit initiatief was er ruim 2.657 uur coronahulp voor en door inwoners.

Saamhorigheid

“Wat een saamhorigheid bracht Gilze en Rijen Helpt in een voor velen moeilijke periode. Mensen deden bijvoorbeeld boodschappen voor elkaar, lieten de hond uit, haalden medicijnen op of maakten een praatje met mensen die noodgedwongen alleen thuis zaten. We zijn trots op de organisaties achter Gilze en Rijen Helpt: VIP voor elkaar, Dagactiviteit VoorMekaar!, Dagbesteding De Ontmoeting, Hulpcentrale Gilze-Hulten, Lokaal Steunpunt Mantelzorg Gilze en Rijen, Seniorenvereniging Rijen, VITA Rijen, Zonnebloem, Rijen-Molenschot en Zorgcentrum St. Franciscus. En het mooie is dat Gilze en Rijen Helpt zich blijft inzetten voor onze inwoners”, aldus wethouder Ariane Zwarts (zorg en welzijn).

Wilt u hulp bieden of heeft u hulp nodig? Bel dan met Gilze en Rijen Helpt via 06-57345182. Meer informatie: www.vipvoorelkaar.nl/coronahulp.