Wethouder David Vermorken opent nieuwe hockeyvelden

Wethouder David Vermorken opende zondag 13 september de nieuwe hockeyvelden bij Hockeyclub Gilze-Rijen (HCGR) op Sportpark Vijf Eiken in Rijen. Dat deed hij door samen met een aantal leden van het G-team onder deskundige begeleiding een oefening met de hockeystick te doen.

Wethouder Vermorken is in zijn nopjes met de nieuwe velden. “De velden waren in zo’n slechte staat dat ze mogelijk door de bonden werden afgekeurd. Daarom hebben we tijdens de zomerstop twee semi-watervelden vervangen door  volledige watervelden. Veel hockeyverenigingen spelen op dit type velden. Door waterzuinige sproeiers voor het water te gebruiken, hebben we deze velden ook duurzaam aangelegd.”

In de zomer van 2021 renoveren we ook nog twee kunstgrasvoetbalvelden op het sportpark Vijf Eiken.

HCGR rookvrij

Met het in gebruik nemen van de nieuwe hockeyvelden heeft HCGR ook besloten om als sportclub volledig rookvrij te worden. Wethouder David Vermorken juicht dat toe: "Ik vind het goed dat HCGR zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt om te werken aan een rookvrije generatie door het roken op het hockeycomplex te verbieden. Ik hoop dat meer verenigingen dit goede voorbeeld volgen. Ik roep alle buitensportclubs in onze vier dorpen dan ook op om het voorbeeld van HCGR te volgen en de sportaccommodaties rookvrij te maken."