Wethouder onthult naam Centrumplan Gilze

Wethouder Aletta van der Veen onthulde vandaag de naam die de ontwikkelaar gaf aan het Centrumplan Gilze: Heerehoeve. Daarmee droeg zij symbolisch het stokje over aan directeur Toin Meeuwsen van Alphons Coolen Bouw die binnenkort start met de verkoop van de woningen en appartementen.

Een plan dat past bij Gilze

“Het lang gekoesterde dorpshart van Gilze gaat er nu echt komen. Dat was niet mogelijk geweest zonder de inzet en betrokkenheid van vele Gilzenaren.” Met die woorden bedankte wethouder Aletta van der Veen iedereen die de afgelopen jaren heeft meegedacht over het Centrumplan Gilze. In een focusgroep en tijdens bewonersbijeenkomsten deelden meer dan 100 Gilzenaren hun ideeën. “We hebben daar goed naar geluisterd en nu ligt er een mooi en gedegen plan dat past bij Gilze en dat aansluit bij de wensen van Gilzenaren.”
De naam Heerehoeve is geïnspireerd op het domeinakkerdorp dat Gilze ooit was: een nederzetting die is ontstaan als een groep boerderijen om een centraal gelegen herenhoeve.

De verkoop start 10 oktober

Op 10 oktober start de ontwikkelaar met de verkoop van de woningen. Het gaat om drie deelplannen:

  • Carréhof: 30 royale koop- en huurappartementen met daaronder een supermarkt.
  • Kroonhof: 4 imposante penthouses met daaronder winkels.
  • Langehof: 6 eengezinswoningen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het verkoopevent. Meer informatie is vanaf vandaag te vinden op www.heerehoeve.nl.