Wim Ligtenberg kreeg alsnog Koninklijke Onderscheiding uitgereikt

Burgemeester Derk Alssema reikte op woensdag 30 september een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Wim Ligtenberg. Dat deed hij in Gilze bij hem thuis. Hij kreeg eerder, op 24 april, van de burgemeester te horen dat hij was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De eerder geplande uitreiking bij de Algemene Gelegenheid op 3 juli jl. kon niet doorgaan.

Wim Ligtenberg (2 december 1937) is al vele jaren actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen. Ook nu nog, ondanks zijn hoge leeftijd.

Hij was vele jaren hoofdcommandant bij Ponyclub Wilhelmina in Gilze. Ruim 20 jaar gaf hij les in dressuur en springsport. Hij was een groot stimulator van de paardensport en deed veel voor de ontwikkeling daarvan zonder daarbij de jonge ruiter en zijn pony uit het oog te verliezen. Mede door zijn inzet en enthousiasme groeide het aantal leden.

Hij is al 17 jaar bestuurslid van Postduivenvereniging De Luchtbode in Gilze. Hij zorgt bij alle vluchten voor het inkorven van de duiven en is actief bij de jaarlijkse tentoonstelling en kampioenendag.

Eveneens 17 jaar brengt dhr. Ligtenberg warme maaltijden rond voor de Warme Maaltijdendienst Gilze, Hulten en Molenschot.

Verder is hij 11 jaar chauffeur bij de Stichting Dagopvang Gilze en bouwt hij samen met anderen de decors voor toneelclub Tot Ieders Genoegen (9 jaar).

Foto: Bedrijfsfotografie Brabant