Bezinningsdoek om te herdenken en hoopvol vooruit te blikken

De coronacrisis is voor ons allemaal zwaar. Iedereen verlangt naar het oude normaal. Maar die dag is helaas nog niet vandaag of morgen. Toch is het goed om nu even stil te staan en samen vooruit te kijken. Daarom start op 6 oktober de landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’. Doet u mee?

Schrijf op het bezinningsdoek of stuur een mail

Het college wil ook graag betekenis geven aan deze dag. Daarom geven wij u de gelegenheid uw gedachten, verdriet of hoop te uiten op een bezinningsdoek. Vanaf 6 oktober staat bij de gemeentebalie van het gemeentehuis in Rijen, Raadhuisplein 1 een groot doek. Heeft u een afspraak in het gemeentehuis? Maak van de gelegenheid gebruik om iets op het doek te schrijven. Dat mag van alles zijn: een naam, een tekst, een gedicht of een tekening. Samen creëren we zo een prachtig doek, waarmee we samen terugkijken, meeleven, verhalen delen en hoopvol vooruitblikken.

Een mail sturen kan ook. Dat kan naar aandachtvoorelkaar@gilzerijen.nl. Zet in de mail in ieder geval ook uw voornaam en woonplaats. Geef ook aan of wij uw reactie mogen gebruiken voor publicatie.

Gilze en Rijen Helpt & VIP voorelkaar

De afgelopen maanden zagen we veel hartverwarmende initiatieven in onze gemeente. Denk aan kinderen die spontaan tekeningen of kaarten afgaven in het bejaardenhuis. Denk aan inwoners die boodschappen deden voor hun oude buurman. Ook het initiatief Gilze en Rijen Helpt & VIP Voor elkaar is een mooi voorbeeld. Hebt u een vraag, behoefte aan een praatje of hulp nodig? Bel of app dan met Gilze en Rijen Helpt & Vip voorelkaar: 06-57345182. Zij zijn alle dagen bereikbaar van 08.00-20.00 uur. Ze zijn er voor iedereen en er zijn heel veel mensen in onze gemeente die u graag een helpende hand bieden. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar. Deze week is het ook de week tegen de eenzaamheid. Op www.vipvoorelkaar.nl vindt u een activiteitenprogramma. Wilt u liever een mail sturen? Dat kan ook via viploket@vipvoorelkaar.nl.

www.aandachtvoorelkaar.nl

Ook op www.aandachtvoorelkaar.nl vindt u tips als u zelf een actie wilt starten.

#aandachtvoorelkaar