Kinderopvang en onderwijs tijdens corona

Is er nog noodopvang?

“Sinds 11 mei en 8 juni zijn kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders, bso’s en onderwijs weer open. De gratis (24-uurs) noodopvang is gestopt. U kunt op dit moment géén gebruik maken van noodopvang.

Kan ik gebruik maken van de noodopvang als de groep/klas van mijn kind naar huis wordt gestuurd?

Onderwijs en kinderopvang in de gemeente Gilze en Rijen doen hun uiterste best om te voorkomen dat er groepen/klassen naar huis worden gestuurd. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat dit een keer kan gebeuren. Wanneer de groep/klas van uw kind naar huis wordt gestuurd of er door de GGD besloten is een locatie tijdelijk te sluiten, bent u als ouder(s)/ verzorger(s) zelf verantwoordelijk voor de opvang van uw kind. U kunt in dit geval geen gebruik maken van noodopvang.

Ik of mijn kind hebben last van verkoudheidsklachten mag mijn kind nu naar de opvang/ school?

Vooral verkoudheidsklachten bij kinderen, huisgenoten en pedagogisch medewerkers leiden tot veel vragen. Daarom is er een beslisboom gemaakt. Met dit schema kan worden bepaald of een kind naar opvang/school mag. De beslisboom is ook in het Engels (PDF, 450 kb)  beschikbaar. Lees meer en download hier  (PDF, 237 kb) de beslisboom in het Nederlands.

Coronaregels voor gezinnen met kinderen

Heeft u of uw kind klachten die passen bij corona? Lees hier (PDF, 138 kb)  wanneer u thuis moet blijven, welke uitzonderingen er zijn en wat de regels zijn voor testen van kinderen. 

Mijn vraag staat er niet tussen

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u kijken op de site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs