Oproep voor kunstenaars: doet u mee met ‘Kunst in de gemeente’?

Maakt u kunst en woont u in deze regio? Doe dan mee met het project ‘Kunst in de gemeente’. Misschien kunt u uw kunstwerk dan een jaar lang exposeren op de sokkel van een bij een meter op het Raadhuisplein in Rijen. Daarnaast wint u een mooi geldbedrag.

Hoe werkt het?

U komt uit de gemeente Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Oosterhout, Goirle, Tilburg of Breda. U kunt van 1 november tot eind december één of twee kunstwerken aanmelden via www.kunstindegemeente.nl. Stuur uw idee van een kunstwerk of een afbeelding van een bestaand kunstwerk in. Het kunstwerk moet passen op de betonnen sokkel van één bij één meter op het Raadhuisplein. Het werk moet aan een aantal eisen voldoen en vandalisme- en weersbestendig zijn.

Wie beslist welk kunstwerk er op het Raadhuisplein komt?

Een jury maakt een selectie van tien kunstwerken. De jury bestaat uit David Vermorken (wethouder kunst en cultuur), Mark Titulaer (Cultuurplaats), Raoul Locht (voorzitter Stichting Kunstweek), Gonda Deenen en Hanneke van Heusen, beiden beelden kunstenaar.

Inwoners van onze gemeente kunnen een stem uitbrengen op een van deze tien kunstwerken. Aan de hand van de uitslag geeft de jury onafhankelijk van elkaar punten aan de drie meest gewaardeerde kunstwerken. Degene met de meeste punten wint.

Wat kan ik winnen?

Het winnende kunstwerk stellen we een jaar lang tentoon op het Raadhuisplein in Rijen. Na dat jaar krijgt u het kunstwerk weer terug. Daarnaast krijgt de winnaar een mooi geldbedrag.

Wanneer moet het kunstwerk binnen zijn?

U kunt uw kunstwerk indienen van 1 november tot eind december. Half februari tot eind maart 2021 kunnen inwoners hun stem uitbrengen. In mei 2021 maken we de winnaar bekend.

Waar vind ik meer informatie?

De voorwaarden en andere informatie vindt u op www.kunstindegemeente.nl.