Start werkzaamheden 30 km/uur maatregelen Rijen Noord West

Op maandag 2 november starten we met de werkzaamheden om de wijk Rijen Noord West veiliger te maken. Dit doen we door de snelheid aan te passen van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. De werkzaamheden duren tot en met maandag 1 maart 2021.

Om welk gebied gaat het?

Het gaat om de straten tussen de Nassaulaan/Mariastraat, de Kennedylaan, de Statenlaan en de Hoofdstraat. Op de Mgr. Nolensstraat, Statenlaan, De Wittstraat en de Schoutstraat mag gemotoriseerd verkeer 50 kilometer per uur blijven rijden.

Alle kruispunten maken we gelijkwaardig

Om voor alle verkeersdeelnemers een duidelijke verkeerssituatie te creƫren, maken we alle kruispunten gelijkwaardig. Dit betekent dat verkeer van rechts straks voorrang heeft. Ook willen we de snelheid zoveel mogelijk beperken. We leggen daarom op alle kruispunten een verhoging aan. Daarnaast zetten we verkeersborden borden neer die aangeven dat je niet harder mag rijden dan 30 kilometer per uur.

Wat verandert er bij de scholen?

Rondom basisschool De Vijf Eiken en de Burgemeester van Mierlo-school verbeteren we de verkeersveiligheid door de volgende maatregelen te nemen:

  • In de Mgr. Nolensstraat stellen we een schoolzone in. Binnen deze schoolzone brengen we een groene laag aan op de weg. Ook in het schoolzone-gebied rondom de Burgemeester van Mierloschool brengen we een groene laag op de weg aan. Dit gebeurt op de Statenlaan en de De Wittstraat. De fietsstroken blijven rood, zoals u gewend bent.
  • We leggen twee voetgangersoversteekplaatsen aan in de Mgr. Nolensstraat.
  • We zetten extra verkeersborden in de buurt van beide scholen om verkeersdeelnemers te laten zien dat ze in het schoolzone-gebied zijn.

Wanneer gaan we beginnen?

Op maandag 2 november beginnen we met de werkzaamheden. Op maandag 1 maart 2021 zijn de werkzaamheden als het goed is klaar. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden zijn we sterk afhankelijk van het weer. De aannemer werkt op hetzelfde moment aan verschillende kruispunten.

Overlast door werkzaamheden

Wij proberen ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk overlast heeft van de werkzaamheden. Helaas is enige overlast niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Uw straat blijft tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk normaal bereikbaar. Als de weg is opgebroken, kunt u met de auto uw woning tijdelijk niet bereiken.

Vragen?

  • Heeft u vragen over de verkeersmaatregelen rondom de scholen? Neem dan kunt contact op met: Werner Coremans, projectleider namens de gemeente. Zijn telefoonnummer is 06-53400636 en zijn e-mailadres is wernercoremans@abg.nl.
  • Heeft u een vraag over de uitvoering? Neem dan contact op met Gerben Gerrits. Hij begeleidt de uitvoering namens de gemeente. U kunt hem bellen op telefoonnummer 06-20496398 of e-mailen naar gerbengerrits@abg.nl.
  • De contactpersoon namens de aannemer is Arjan Klerks. U kunt hem bellen via telefoonnummer 06-21557139.