Gemeente wijzigt onderdeel tracé snelfietsroute langs spoor in Rijen

Het tracé van de snelfietsroute tussen de Oosterhoutseweg (N631) en de Vincent van Goghstraat wijzigt van de zuidzijde (Kleine Vospad) naar de Noordzijde (grond ProRail) van het spoor. De meerderheid van de raad stemde begin november in met de wijziging. Daarnaast vroeg de gemeenteraad aandacht voor de bewoners in de Venneweg en de Trees Kinstraat. Zij maken zich zorgen over de snelfietsroute die in “hun” rustige straat en langs een bedrijf wordt aangelegd.

De gemeente is over de concrete inrichting van de snelfietsroute al in gesprek met de bewoners aan de Venneweg en het bedrijf aan de Trees Kinstraat. Dit deel van de snelfietsroute wordt in 2021 als eerste aangelegd en is onderdeel van de route tussen het NS-station in Rijen en de gemeentegrens met Tilburg. De werkzaamheden zijn onlangs aanbesteed. De gemeente Tilburg en de gemeente Gilze en Rijen werkten hierbij samen om kosten te besparen.

Wat is een snelfietsroute?

Een snelfietsroute is een ruim fietspad zonder veel obstakels. U krijgt er als fietser zoveel mogelijk voorrang en hebt weinig hinder van ander verkeer. Het gaat er niet om dat u hard fietst, maar dat u gemakkelijk door kunt fietsen. Of u nu op een gewone stadsfiets, e-bike of bakfiets rijdt, u bent straks van harte uitgenodigd om gebruik te maken van het fietspad op de snelfietsroute.

Waar vind ik meer informatie over de snelfietsroute?

Op www.gilzerijen.nl/snelfietsroute leest u meer over de aanleg van de snelfietsroute in onze gemeente. Op https://sjees.nl/snelfietsroutes leest u meer over snelfietsroutes in de provincie Noord-Brabant en over de plannen voor de snelfietsroute Breda-Tilburg. De aanleg van de snelfietsroute langs het spoor in Rijen is onderdeel van de snelfietsroute Breda-Tilburg.