Gratis mondkapjes voor de Voedselbank en het Budgetcafé

Mondkapjes zijn best duur. Vooral voor mensen die krap bij kas zitten. Daarom stelt het gemeentebestuur 500 mondkapjes ter beschikking aan de Voedselbank en het Budgetcafé.

Wethouder Ariane Zwarts ging persoonlijk langs om te horen hoe het de Voedselbank en het Budgetcafé in deze coronatijd vergaat. "Het is mooi dat de Voedselbank en het Budgetcafé mondkapjes gaan verspreiden. In de strijd tegen het coronavirus geldt voor iedereen het dwingende advies om een mondkapje te dragen. Zo bieden we inwoners die zich een aankoop moeilijk kunnen veroorloven een mondkapje.”

De Voedselbank ondervindt ook de gevolgen van de coronamaatregelen. Het aanbod is mede afhankelijk van schenkingen van ondernemers. Veel ondernemers hebben het door de coronamaatregelen moeilijk op dit moment. Wethouder Ariane Zwarts: “Er blijft continue aandacht nodig om de Voedselbank ook in de toekomst van voldoende producten te voorzien."

Door de coronacrisis hebben veel mensen zorgen over geld. Het Budgetcafé is er voor deze mensen.

”Aarzel niet en vraag om hulp! Wacht niet af. Bij het Budgetcafé kun je vragen stellen op het gebied van financiën. Je krijgt tips en adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt”, geeft de wethouder graag iedereen mee. Het Budgetcafé is bereikbaar via telefoonnummer: 06-57601816 of bertseverens@abg.nl. Het Budgetcafé in het Palet op de Rembrandtlaan 54 in Rijen is vanwege de coronamaatregelen alleen op afspraak te bezoeken. De afspraak en het advies dat je krijgt, zijn gratis.

Op de foto: Ted van der Lee ontvangt namens de voedselbank de mondkapjes uit handen van wethouder Ariane Zwarts.