Eerste schets vernieuwde sporthal Achter de Tuintjes laat veel licht en groen zien

Na de vernieuwbouw van sporthal Achter de Tuintjes in Gilze krijgen het pand en de directe omgeving een groene uitstraling. In de nieuwbouw komt veel glas. Dat blijkt uit de eerste schetsen van Grosveld Bekkers Van der Velde Architecten. Dit bureau krijgt de opdracht om samen met omwonenden, gebruikers en gemeente te komen tot een definitief ontwerp voor de geliefde sporthal in Gilze.

Nieuwe uitstraling

De architect heeft een duidelijk idee over de uitstraling van de vernieuwde sporthal. De bestaande laagbouw en horecagelegenheid bij de sporthal verdwijnen en maken plaats voor een nieuw gebouw waarin glas zorgt voor veel natuurlijk licht binnen. De oude parkeerplaats maakt plaats voor een groen terrein met parkeerruimte voor fietsen en auto’s. Ook in de nieuwe situatie moet dit terrein ruimte bieden aan de jaarlijkse kermisactiviteiten.

Alle verenigingen een thuis bieden

“De schetsen geven aan dat ook in de nieuwe sporthal alle verenigingen een thuis vinden. Dat geldt ook voor de tafeltennisvereniging, die we in de toekomst meer ruimte kunnen bieden. Deze nadrukkelijke wens kwam in de afgelopen periode naar voren. Na de feestdagen presenteren we de schetsen aan de gebruikers en de omwonenden. Daarbij nodigen we hen uit om samen met ons mee te denken in de uitwerking van de schetsen naar een definitief ontwerp. Ik ben zeer benieuwd naar hun reacties”, licht wethouder Aletta van der Veen toe.

Verduurzamen

De schetsen geven al duidelijk aan hoe de vernieuwde sporthal ook een duurzaam gebouw wordt.

Zo biedt het dak de ruimte om zonnepanelen te plaatsen, zorgt het glas voor veel zonlicht in het gebouw en draagt het groene gebied voor de sporthal straks bij aan de biodiversiteit in Gilze. Ook moet dit gebied er voor zorgen dat regenwater op een natuurlijke manier wordt opgenomen door de bodem.

Wanneer start de bouw?

Op basis van de schets werkt de architect in overleg met gebruikers, omwonenden en gemeente eerst een definitief ontwerp uit. Het is de bedoeling dat de renovatie en nieuwbouw medio 2021 start. De bouw gebeurt in fasen, omdat met de verenigingen is afgesproken dat de sporthal tijdens de renovatie en nieuwbouw in gebruik blijft.

Meedenken of vragen?

Wilt u ook meedenken over de verdere invulling van de plannen? Of heeft u vragen over de plannen? Neem dan contact op met projectmanager Johan Stabel via johanstabel@abg.nl of via telefoonnummer 14 0161.