Voorontwerpbestemmingsplan is volgende stap om stationsomgeving Rijen te verbeteren

Al meer dan 150 jaar stappen mensen in en uit de trein op NS-station Gilze-Rijen. Van oudsher verbindt de stationsomgeving dus mensen met elkaar. Het stationsgebouw is net gerenoveerd. De stationsomgeving is verouderd. Door het steeds toenemende treinverkeer vormen het middenperron, het overpad en de spoorwegovergangen op en bij het station een steeds groter knelpunt.

We werken aan een nieuwe, veilige en passende entree met twee nieuwe zijperrons, een onderdoorgang onder het spoor in plaats van gesloten spoorbomen en een verbeterde bereikbaarheid van het station en van Rijen. Met een nieuw en breed fietspad langs het spoor via het station verbinden we Rijen met Tilburg en Breda. Wat blijft is het oude zojuist gerenoveerde stationsgebouw en de gevel van het Rijksmonument aan de zuidzijde van het spoor. Daar maken we een nieuwe fietsenstalling, zodat we aan beide zijden van het spoor fietsen kunnen stallen. Met deze plannen verbeteren we de doorstroming, leefbaarheid en veiligheid.

Om de plannen uit te voeren is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het bestemmingsplan doorloopt een aantal rondes voordat het definitief wordt. Het voorontwerp is een eerste kans voor bewoners om te reageren op het bestemmingsplan. Het college legt het voorontwerp bestemmingsplan hiervoor ter inzage van dinsdag 15 december tot en met maandag 25 januari 2021. Het voorontwerp bestemmingsplan kunt u bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Uitnodiging voor een digitale bijeenkomst 12 januari

Wilt u meer horen over het voorontwerpbestemmingsplan? Of er een vraag over stellen? Op dinsdag 12 januari 2021 houden we een online bijeenkomst.Vanwege het coronavirus en uw en onze gezondheid, kiezen we voor een online bijeenkomst en niet voor een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis. De online bijeenkomst begint om 20.00 uur. De sessie duurt ongeveer een uur. Bij voorkeur neemt u deel met een pc of laptop. Ook met een mobiel of tablet kunt u deelnemen aan de sessie. Vooraf krijgt u eenvoudige instructies. Om deel te kunnen nemen aan de digitale bijeenkomst, moet u zich vooraf aanmelden,

Hoe meldt u zich aan voor de digitale bijeenkomst?

U meldt zich aan met uw emailadres. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar secretariaatprojecten@abg.nl onder vermelding van “bijeenkomst spoorzone 12 januari”. U ontvangt dan een bevestiging van uw aanmelding. Op maandag 11 januari ontvangt u per mail de link die u toegang geeft tot de bijeenkomst met eenvoudige instructies.

Kunt u niet deelnemen aan de digitale bijeenkomst omdat u bijvoorbeeld geen kennis of ervaring heeft met digitale bijeenkomsten? Dan kunt u contact opnemen met de projectsecretaresse Diana Franken (dianafranken@abg.nl of 088 – 38 21 106) of met de omgevingsmanager Nathalie van Baardwijk-Touw (nathalietouw@abg.nl of 088 – 38 21 260). We proberen dan samen met u een geschikte oplossing te vinden.

Wilt u meer weten over de Spoorzone? Bekijk dan de video.