Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

Vanwege de avondklok kunt u nu ook ’s avonds chatten met Veilig Thuis. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Wat is Veilig Thuis?

Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor als uzelf betrokken bent of iemand uit uw omgeving dat is.

Bel Veilig Thuis. Ook als je twijfelt.

Als u wilt praten over uw situatie of advies wilt over wat u kunt doen, neem dan  contact op met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn heeft Veilig Thuis de chat tijdens de periode van de avondklok uitgebreid tot tien uur ‘s avonds. Chatten kunt u via www.veiligthuis.nl. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Verkeer je in een onveilige situatie?

Is er geweld bij u thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112. Verlaat zo nodig uw huis. U mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als u zich thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of u bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij u in de buurt. Volg hierbij wel de coronamaatregelen; houdt 1,5 meter afstand en draag zo nodig een mondkapje. In geval van nood is het toegestaan om uw huis te verlaten en krijgt u geen boete.