Meedoen is belangrijk

Kinderen die in gezinnen met minder geld leven, willen ook graag sporten, hun verjaardag vieren of meegaan met schoolkamp of een schoolreisje. Wist u dat hier regelingen voor zijn? Veel van deze kosten kunt u namelijk vergoed krijgen. Vanaf dit jaar (2021) zijn deze zogenoemde kindregelingen aangepast. Dit hebben we gedaan om het voor u overzichtelijker te maken.

Hoe werkt het?

Heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum? Dan kunt u in veel gevallen de kosten van meedoen voor uw kinderen (4 tot 18 jaar) vergoed krijgen. De gemeente geeft subsidie aan onderstaande fondsen om dit te kunnen doen. Er staat ook bij waar u moet zijn om het aan te vragen.

  • School: altijd aanvragen bij Leergeld West-Brabant Oost; Het gaat dan bijvoorbeeld om de ouderbijdrage, schoolreisje, pc/laptop, fiets enzovoorts.
  • Sport en scouting: altijd aanvragen bij een intermediair van het Jeugdfonds Sport; Het gaat dan om contributie van een sportclub en bijbehorende kleding en attributen.
  • Zwemlessen; hiervoor is het net iets anders geregeld;
    • Mensen met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum kunnen zwemlessen aanvragen bij de gemeente via de bijzondere bijstand.
    • Mensen met een inkomen wat daar net boven ligt (tussen 110 en 120% van het sociaal minimum), kunnen zwemlessen aanvragen bij een intermediair van Jeugdfonds Sport.
  • Cultuur; altijd aanvragen bij een intermediair van het Jeugdfonds Cultuur (bijvoorbeeld Mark Tittulaer van Cultuurplaats). Het gaat dan bijvoorbeeld om contributie van muziek- en dansles.

Alle informatie op een rijtje

Alle informatie hebben we voor u verzameld in de folder ‘Meedoenregelingen voor kinderen van 4 tot 18 jaar in Gilze en Rijen’. Meer informatie en deze folder vindt u terug op onze website: www.gilzerijen.nl/meedoenregeling.