Plantgoedactie NLGR is ongekend succes in jubileumjaar

10 jaar geleden bedacht de uilenwerkgroep van de Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR) een plantgoedactie. Tegen een korting van 50% (de andere helft betaalt de gemeente) konden inwoners hun tuin en daarmee de gemeente nog groener maken. Anno 2021 is de plantgoedactie een begrip in Gilze en Rijen.

Meer groen zorgt voor meer biodiversiteit, meer insecten, meer insectenjagers en uiteindelijk meer uilen, want die staan hoog in de voedselketen. In de jaren is het doel van de actie uitgebreid. Want meer groen is ook goed tegen verdroging en hittestress. In dit jubileumjaar was de actie binnen een week uitverkocht. Tussentijds werd het aanbod ook nog verdubbeld, zodat meer mensen alsnog mee kunnen doen.

Veel waardering voor de inzet van werkgroep NLGR

Om de gemeente te bedanken voor de samenwerking de afgelopen 10 jaar ontving wethouder Aletta van der Veen (groen) uit handen van Jos Dilven en Louis Tenret een vogeldrinkbak. “Met de vogeldrinkbak laten we het belang van water zien voor plant, dier en mens. Zeker in een warme, droge zomer snakt de natuur naar water en maken vogels en insecten graag gebruik van zo’n bakje met water.” Aldus Jos Dilven namens de werkgroep.

Wethouder van der Veen zorgt dat de vogeldrinkbak een mooi plekje krijgt. “Ik waardeer de inzet van deze werkgroep om van onze gemeente een nog groenere gemeente te maken enorm. Op naar de volgende 10 jaar!”

Op de foto: Wethouder van der Veen ontvangt van Jos Dilven en Louis Tenret een vogeldrinkbak bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de plantgoedactie (foto: bedrijfsfotografie Brabant)