Blauwe Maan maakt seksueel misbruik bespreekbaar via #YouToo?

maan en tekst blauwe maan in blauw gedrukt

Met het project #YouToo? willen social designers Anne Ligtenberg en Mats Horbach samen met hulporganisatie Blauwe Maan seksueel misbruik voor alle betrokkenen beter bespreekbaar maken. Zij doen dit via een online platform. Zo kunnen professionals de handelingsverlegenheid overwinnen en (meer) slachtoffers de hulp krijgen die ze nodig hebben en verdienen.

Seksueel misbruik en onvrijwillige seks zijn aan de orde van de dag. Het kan in principe iedereen overkomen. Tegelijkertijd heerst er een maatschappelijk taboe rond het thema. Met als gevolg dat veel slachtoffers niet om hulp durven te vragen en professionals die mogelijk seksueel misbruik kunnen signaleren (bijvoorbeeld psychologen, sociaal werkers, zorgpersoneel, onderwijzers), vaak niet goed weten wat te doen en hoe te reageren als het aan de orde is.

Bel de tiplijn 085-3031074 en spreek uw tip in op de voicemail

Daarbij hebben wij uw hulp nodig. Want het online platform moet uitgroeien tot een catalogus van adviezen, tips en ervaringen ván ervaringsdeskundigen/slachtoffers vóór professionals.

Heeft u ervaring met seksueel geweld en wilt u ons helpen andere slachtoffers te helpen? Heeft u een tip over hoe we professionals beter kunnen voorbereiden? Wat iemand wel/niet mag vragen of hoe iemand wel/niet moet reageren? Bel dan de tiplijn: 085 – 303 10 74. Spreek uw tip in op de voicemail.