Woning in Rijen gesloten na vondst van een hennepstekkerij

drugspand gesloten verbod dit pand te betreden

Een woning aan de Tuinstraat in Rijen is voor 2 maanden gesloten omdat de Opiumwet is overtreden. Burgemeester Derk Alssema nam dit besluit.

Op 19 januari 2021 hield de gemeente Gilze en Rijen in samenwerking met de politie een controle op de bewoning van dit pand. Tijdens de controle troffen we een hennepstekkerij met 172 hennepplanten en ruim 4.000 hennepstekken aan in de woning. In de woning waren op dat moment drie verdachten aanwezig. In een auto die verderop geparkeerd stond, vond de politie nog eens ruim 1.000 hennepstekken. Deze auto is in beslag genomen.

Het is verboden om deze woning te betreden tot 23 april 2021. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Melden helpt!

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Alssema roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.