Bedrijfspand in Rijen gesloten na vondst van een hennepkwekerij in aanbouw

drugspand gesloten verbod dit pand te betreden

Een bedrijfspand aan de Julianastraat in Rijen is voor de duur van 6 maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Derk Alssema besloten.

Op 23 februari 2021 heeft de politie een hennepkwekerij in aanbouw gevonden in een bedrijfspand aan Julianastraat in Rijen. In het pand waren voorbereidingen getroffen voor het opzetten van een hennepkwekerij. Ook alle apparatuur ten behoeve van deze kwekerij was al aanwezig.

Het is verboden om het pand te betreden tot 16 september 2021. De gemeente Gilze en Rijen hanteert bij overtredingen van de Opiumwet met het zogenaamde Damoclesbeleid. In dit beleid staat beschreven welke maatregelen genomen worden bij een overtreding of bij een herhaling. In het beleid van de gemeente Gilze en Rijen staat dat bij voorbereidingshandelingen in bedrijfspanden een sluiting van 6 maanden opgelegd wordt.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Melden helpt!

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Alssema roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.