Woning in Gilze gesloten na vondst hennepkwekerij

drugspand gesloten verbod dit pand te betreden

Burgemeester Derk Alssema heeft besloten een woning aan de Pastoor Conincxstraat in Gilze voor 2 maanden te sluiten omdat de Opiumwet is overtreden.

Op 10 februari 2021 hield de gemeente Gilze en Rijen in samenwerking met de politie een controle bij dit pand. De aanleiding van deze controle waren twee meldingen via Meld Misdaad Anoniem over een mogelijke hennepkwekerij in de woning. In de woning troffen zij 3 kweektenten aan met daarin hennepkwekerijen. De kwekerij bevatte 61 hennepplanten.

Het is verboden om deze woning te betreden tot 8 mei 2021. Met deze tijdelijke sluiting willen we een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. We hebben omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Melden helpt!

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van u als inwoner is daarbij belangrijk. Burgemeester Alssema roept daarom u als inwoner van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden als u drugsoverlast ervaart.

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en de gemeente.