Dinsdag 4 mei aangepaste dodenherdenking online

Vlag halfstok

Op dinsdag 4 mei is het nationale dodenherdenking. Vanwege de coronamaatregelen houden we ook dit jaar geen stille tocht en herdenking op de begraafplaats.

We hebben gekozen voor een alternatief programma dat toch recht doet aan alle burgers en militairen die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Toespraak burgemeester

Burgemeester Derk Alssema neemt eerder die dag een toespraak op en legt samen met een leerling van openbare basisschool De Wildschut een krans bij het monument. Ook andere organisaties leggen daarna een krans. U kunt de opnames aan het eind van de middag bekijken via TV Hallo GilzeRijen of via Facebook op www.facebook.com/hallogilzerijen en op www.facebook.com/gilzerijen. Ook op onze website staat vanaf die dag een link.

Wat kunt u zelf doen?

Wilt u laten zien dat u aan de oorlogsslachtoffers denkt? Wij hangen de Nederlandse vlag de hele dag halfstok, doet u dat ook? U kunt die dag ook bloemen bij het oorlogsmonument leggen als u daar behoefte aan hebt. Dat oorlogsmonument staat op de begraafplaats in Gilze (Kerkstraat). Houd daarbij wel rekening met de coronaregels van het RIVM. Zijn er al mensen bij het oorlogsmonument? Geef hen rust en ruimte. Houd anderhalve meter afstand en wacht tot zij weg zijn.