Inzien archief bouwtekeningen van de gemeente Gilze en Rijen

Logo van Regionaal Archief Tilburg.

Er zijn veel mensen die de historie van een bepaald gebouw of perceel onderzoeken. Dit kan zijn vanuit historische interesse of om bouwkundige redenen. De bouwtekeningen van vóór oktober 2010 zijn digitaal beschikbaar bij het Regionaal Archief Tilburg en die van ná oktober 2010 bij het gemeentehuis in Gilze en Rijen. De oudste bouwtekening dateert uit het jaar 1905.

Bouwtekeningen van vóór oktober 2010

Voor deze bouwtekeningen hoeft u niet meer naar het gemeentehuis. U kunt ze thuis online raadplegen.

Zoeken op de website van het Regionaal Archief Tilburg

Het zoeken is redelijk eenvoudig. Ga naar de website van het Regionaal Archief Tilburg BouwDossierApplicatie (BDA) en kies voor de gemeente Gilze en Rijen of typ de naam in van de straat.
U kunt nog filteren binnen de resultatenlijst en als u een keuze hebt gemaakt zijn er verschillende mogelijkheden.

Vervolgens kunt u een verzoek indienen om de tekeningen in te zien. Het kan een dag duren voordat u via de e-mail een link krijgt waarmee u de geselecteerde bestanden kunt inzien. Deze link is maar een beperkte tijd geldig. In eerste instantie krijgt u alleen de tekeningen en eventueel berekeningen te zien. Vanwege de AVG kunt u niet zomaar de overige documenten (aanvraag en vergunning) bekijken. Mocht u die wel nodig hebben dan kunt u een mail sturen naar bouwdossiers@regionaalarchieftilburg.nl.

Welke bouwtekeningen zijn niet beschikbaar?

Voor de meeste panden geldt dat de tekeningen digitaal te raadplegen zijn. Maar er zijn enkele gebouwen die zijn uitgezonderd. Dit zijn panden met een veiligheidsrisico.
Voor inzage van deze bouwtekeningen moet u schriftelijke toestemming vragen bij het college van Burgemeester en Wethouders van onze gemeente. Bij de betreffende bouwdossiers staat dat ook duidelijk aangegeven. Als u deze toestemming hebt, kunt u contact opnemen via het mailadres: bouwdossiers@regionaalarchieftilburg.nl

Na oktober 2010

Om recentere bouwtekeningen in te zien, kunt u contact met ons opnemen via kcc@abg.nl

Komende jaren werken we verder om ook voor de periode na oktober 2010 deze digitale voorziening uit te breiden.